x Elmondta a titkot a vietnámi lány, hogy milyen ételektől nő a haj. – Hírportál

Elmondta a titkot a vietnámi lány, hogy milyen ételektől nő a haj.
Sok embert érdekelt, hogy a vietnámi nőknek miért van ilyen hosszú haja. Igaz, hogy sok munka is van mögötte és áldozat és nyűg. Viszont azt mondták, hogy az étkezés 70-80% és a stressz is befolyásolja.  Íme 7 étel, ami növeszti a hajad.

1. Lazac

1

Az omega-3 zsírsavak, a B12 vitamin és a vas, amit a lazac tartalmaz, erősítik a hajhagymákat és serkentik a hajnövekedést.

2. Kagyló

2

Az osztriga a cink aranybányája, amitől a hajad gyorsabban nő és fényesebb lesz. Egy osztriga egy nap kompenzálja a napi cink szükségletet. Persze egy ilyen ételt szinte lehetetlen mindennap enni, így lecserélhetjük még búzakorpára, marhahúsra (főleg májra) és sertéshúsra, hasonlóan sok tápanyagot tartalmaznak.

3. Csirke

3

A csirke gazdag az állati fehérjében, szükségünk van rá a megfelelő keratintermeléshez. A haj 80%-a ebből az anyagból épül fel. A fehérjehiány 2-3hónap alatt a haj növekedésének leállásához vezet, valamint hajhulláshoz. Más sovány húsok, mint a pulyka és a nyúl is megfelelő fehérjét tartalmaz.

4. Tojás

4A tojás tartalmazza a haj növekedéshez és normál haj karbantartásához szükséges elemeket, mint például a fehérje és a biotin. A biotin megállítja a hajhullást. Ezen túlmenően a tojás tartalmaz leucint és más aminosavakat is amikre a hajunknak szüksége van.

5. Mandula

mandula
A mandula E-vitamint tartalmaz, mely aktiválja a haj növekedését és erősíti is azt, kb 30gramm mandula (kb15-20szem) a napi norma 70%-t tartalmazza. Tartalmaz még biotint, B-vitaminokat és más zsírsavakat is.

6. Tökmag

6

B1, B2, B3 és B4 vitaminok felelősek a hajnövekedéséért illetve B5 és B6 pedig az egészséges fejbőrért. Ha súlyos hajhullással küzdünk, a tökmagolaj segíthet a tanulmányok szerint.

 

7. Lencse

7

A lencse rekordmennyiségű vasat, tartalmat, ami az egyik legfontosabb eleme az egészséges hajnak. Tehát egy tál lencse körülbelül a felét tartalmazza a napi szükségletnek. Ezen felül tartalmaz még cinket, kolint és egyéb hasznos elemeket.