x

Jennifer Aniston 50 éves lett és komolyan csak most tudjuk meg, hogy ki a keresztapja?

Mindenki tudja, hogy Jennifer Aniston tíz évig játszott a Jóbarátokban, ami miatt élete végéig Rachelként ismerik majd, ahogy azt is mindenki tudja, hogy Brad Pitt felesége volt, egészen addig, amíg meg nem jelent Angelina Jolie. De ezen a két dolgon kívül tényleg nincsen semmi más, amit el lehet mondani a színésznőről, aki most ünnepli ötvenedik születésnapját? 

Dehogynem!

Jennifer Joanna Aniston néven született Los Angelesben, 1969. február 11-én.

Szülei mindketten színészek, apja, John Aniston Görögországban született Giannis Anitios Anastasakis néven, anyai ágon pedig olasz származású. New Yorkban nőtt fel, Waldorf-iskolába járt.

Keresztapja a Kojaket alakító Telly Savalas volt, apja egyik legjobb barátja. Igen, az a színész, akiről nyalókát neveztek el.

11 évesen készített egy festményt, ami akkor ki is állítottak New Yorkban a Metropolitan Múzeumban.

 

 

American actress Jennifer Aniston poses for a photo during the NBC stars party, 1990. (Photo by Barry King/Liaison/Getty Images)

1988-ban kapta meg első szerepét a Mac, a földönkívüli barát című filmben, ahol egy McDonald’s-ban táncoló kislányt alakított.

Első komolyabb szerepe 21 évesen találta meg őt. A Ferris Bueller’s Day Off (Meglógtam a Ferrarival) című filmből készített sorozatban játszhatott, de csak rövid ideig, mert a sorozatot már az első évad közepén elkaszálták.

A sorozatban testvérét alakító Charlie Schlatterrel egy ideig együtt is voltak.

Amíg meg nem találták Rachel Green szerepével, olyan filmekben játszott, mint például a Gyilkos kobold című Zs-kategóriás horror.Brad Pitt előtt sokáig együtt volt Tate Donovannel, aki egyébként szintén játszott pár részben a Jóbarátokban. Pitt után pedig John Mayerrel járt, azzal az énekessel, akinek megvolt Taylor Swift és Katy Perry is.

Aniston legjobb barátja a szintén Jóbarátokból ismert Courteney Cox, akinek lánya, Coco Riley Arquette Aniston keresztlánya lett.

A People magazin kétszer is Anistont választotta a világ legszebb nőjének.

Amikor 2000-ben hozzáment Brad Pitthez, esküvőjük egymillió dollárba került. 2000-ben Aniston még nem tudhatta, hogy pár év múlva az esküvőjét ki tudta volna fizetni egyetlen egy epizódért kapott gázsijából, mivel a Jóbarátokutolsó három évadának minden egyes részéért egymillió dollárt kapott. Az 66 rész, vagyis 66 millió dollár, mai árfolyamon több mint 18 milliárd forint három év alatt.

Bár a filmekben és sorozatokban mindig is Jennifer Anistonként szerepelt, az esküvő után egészen a válásig hivatalosan Jennifer Pitt volt a neve.

Az esküvőn egyébként nem vett részt az anyja, Nancy Dow, a nő ugyanis túl sokat mondott lányáról a bulvárlapoknak, ami nem tetszett Anistonnak.

Amióta Aniston híres, évente legalább hatszor írták meg róla, hogy gyereket vár. A terhességéről szóló pletykákat Aniston egyszer az ufóészlelések gyakoriságához hasonlította.

2017 végén jelentették be férjével, Justin Theroux-val, hogy elválnak. Aniston azóta egyedül él.