x Brutális: megszülte, majd cipősdobozba rejtette csecsemőjét a magyarmecskei horroranya – A halálba sírta magát az újszülött – Trend Caffe

Brutális: megszülte, majd cipősdobozba rejtette csecsemőjét a magyarmecskei horroranya – A halálba sírta magát az újszülött

A szülés után egy cipősdobozba rejtette gyermekét egy baranyai nő, aki titkolta terhességét a falu, sőt, még a párja előtt is. Erősen kivérzett állapotban vitték kórházba, jelenleg nincs kihallgatható állapotban.

Az eset szerdán történt, amikor az ötödik hónapban lévő Brigitta megszülte életképes kisfiát. Maga a szülés csak pénteken derült ki, amikor a nő erősen vérezni kezdett, és nemrégiben hazaért párja kihívta hozzá a mentőket. A pécsi kórházban állapították meg, hogy szült, pár óra múlva pedig megérkeztek a rendőrök a magyarmecskei házhoz. Az orvosszakértői jelentés megerősítette, hogy a baba élve született, ellátatlansága vezetett a halálához: a 39 éves anya valószínűleg haláláig hagyta sírni a kicsit.

A rendőrök találták meg az elrejtett kisbabát egy cipősdobozban. A nő mindenki előtt titkolta a terhességét, noha a lakosok szerint furcsa volt, hogy jó időben is bő ruhákban és télikabátban közlekedett, de erre senki nem gondolt.

Én együtt dolgozom vele Pécsen, kedden szólt, hogy hányingere és hasmenése van, ezért nem jön be dolgozni 

– nyilatkozta a Borsnak az asszony élettársának fia.

Amikor az élettárs, János hazaérkezett, látta, hogy tiszta vér az egész konyhaA nő azt mondta neki, hogy a veséjével van gond, de nincs szüksége segítségre. A férfi azonban hívta a mentőket, akik később értesítették a rendőrséget.

Az apa a Ripostnak mondott pár szót az esettel kapcsolatban:

Teljesen sokkos állapotban vagyok. Senki nem tud segíteni nekem, ebben már nem lehet.

Brigitta és általános iskolás lánya 5 éve költöztek a faluba. A helyiek minden nap látták, ahogy kezelésre viszi 12 éves, beteg kislányát. Ők úgy érezték, jómódban és szeretetben éltek együtt Jánossal, aki sokat dolgozott építkezési vállalkozóként, s aki az ominózus estén is munkából ért haza.

A nőt emberölés miatt vonhatják felelősségre, büntetése lehet 10-20 év, de akár életfogytiglan is. Brigittára elmeorvosi kezelés is vár, hogy megállapítsák, a szülés következtében nem alakult-e ki tudatzavar.