x Hihetetlen: ezzel a zseniális ötlettel kereste meg a tandíját egy fiatal – Trend Caffe

Hihetetlen: ezzel a zseniális ötlettel kereste meg a tandíját egy fiatal

Aki elég gyors volt, vásárolhatott weboldala számára egy helyet a Million Dollar Homepage (millió dolláros oldal) lapon, és így bekerülhetett az internet első archívumába. Az ötlet egy diák fejéből pattant ki, aki csak pénzt akart keresni.

Alex Tew 2005-ben, 20 évesen egyetemre készült, azonban a tandíjak láttán szembesült a valósággal, és könnyű pénz reményében bepötyögte a keresőbe a “hogyan legyek milliomos” szöveget. A kapott találatok ihletet adtak neki, és összehozott egy egyedi weblapot.

A Million Dollar Homepage-et 50 euróért regisztráltatta 2005. augusztus 25-én. Az ötlete az volt, hogy felosztja a webhelyet parcellákra, és 100 pixelenként 1 dollárért kiárusítja. Aki kifizette az egy dollárt, egy kis kockát kapott az oldalon, amin saját weblapja logója látható, és egy rövid szöveg jelenik meg, ha fölé visszük a kurzort. Sokan tényleg csak egy-egy kockát vásároltak, de vannak az oldalon magukat nagyobb felületen hirdető oldalak is, akik akár 1×3 centiméteres felületet is vásároltak.

Tew rövid időn belül 250 000 dollárt keresett ötletével, az utolsó kockákat pedig 2006-ben 38 000 dollárért árverezték. A vásárlók is jól jártak, hiszen csak egyszer fizettek, akkor sem nagy összeget, amivel már több, mint 15 éve tudják fixen hirdetni magukat, mert az oldal a mai napig aktív.