x Életmentő műtétért könyörög a világ legkövérebb embere – Pénze nincs, ráadásul mindenki elhagyta az angol Paul Masont – Hírportál

Életmentő műtétért könyörög a világ legkövérebb embere – Pénze nincs, ráadásul mindenki elhagyta az angol Paul Masont

Ipswich — Bár korábban már megszabadult elképesztő súlyának felétől, folyamatosan kritikus egészségi állapotban van a világ egykori legkövérebb embere, Paul Mason (59), aki azt szeretné, ha műtéti úton szabadítanák meg pluszkilóitól, hogy meghosszabbítsák az életét.

Az angliai férfi rekorderként 445 kilogrammot nyomott, ám egy korábbi gyomorbypass-beavatkozásnak is köszönhetően jelenleg „csak” 228 kiló. Ám térde és csípője katasztrofális állapotban van, a sérvét is műteni kellene, s az elmúlt öt hónapban négyszer is kórházba került. Az operációkra összesen mintegy 36 millió forintnyi fontra lenne szüksége, így azért könyörög az Országos Egészségügyi Szolgálatnak, hogy hajtsák végre a műtéteket – különben meghal.

– A szakemberek nélkül már rég nem élnék. Ám még egyszer, utoljára szükségem lenne rájuk – magyarázta a Mirrornak Mason, aki saját bevallása szerint mentálisan, fizikálisan és anyagilag is padlóra kerül.

Paul Mason több műtétre vár, bár nincs egy vasa sem /Fotó: Northfoto

A férfi már nem tartja a kapcsolatot a családjával sem, szociális otthonban él egyedül, és nem titkolja, hogy már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Néhány éve egy gyomorműtétnek köszönhetően túlsúlyának jelentős részétől megszabadult, 120 kilósra fogyott, az Egyesült Államokba költözött, ahol megszabadították a felesleges bőrmennyiségtől, és szerelmes is lett, ám menyasszonya, Rebecca Mountain (46) elhagyta, így Mason bánatában újra falni kezdett. Napi 20 ezer kalóriát vitt be a szervezetébe, annyit evett, mint három másik ember, így hamar felszaladt rá újabb 100 kilogramm. Hazatért az Egyesült Királyságba, hátha újra megműtik.

– Segítségre van szükségem – vallotta be a férfi. – Terápiára szorulok, majd gyomor- és sérvműtétre, végül új ízületekre. Drágák a beavatkozások, de hátha megkönyörülnek rajtam újra, még egyszer, utoljára.

Bolti lopáson kapták

Paul Masont a szakítása után egy barátja fogadta be Amerikában, aki egy idő után pénzt kért tőle, és mivel gyógyszerfüggő volt, elvette a fájdalomcsillapítóit is. Végül – cserébe a lakhatásért – lopásra kényszerítette. – Kaptam tőle egy listát, hogy mire van szüksége. Bele kellett mennem, de lebuktam – mondta Mason.